A kandalló melege segített téli gumit választani

Egészen kis korom óta valamilyen különös oknál fogva mindig oda voltam a kandallókért. Biztos vagyok benne, hogy ebben közrejátszik az is, hogy imádom például a tábortüzet is, és valahogy annyira meg tud nyugtatni a tűz pattogó hangja. Teljesen magába tud szippantani a látvány. Emiatt pedig mindig nagyon sajnáltam, hogy nekünk nincs otthon kandallónk. Nyilván ennek az az oka, hogy lakásban laktunk mindig is, itt pedig lehetetlen kialakítani. De ha egyszer lesz házam, biztosan lesz kandallóm is. Több ismerősöm is házban lakik, és néhányuknak van kandallójuk is, ilyenkor – persze télen, vagy már hideg időben – mindig megkérem őket, hogy gyújtsunk be a kandallóba. Legutóbb, még tél elején meglátogattam az egyik barátomat, és a kedvemért begyújtotta a kandallót, cserébe viszont megkért, hogy segítsek neki a legjobb téli gumi akció megkeresésében. Egyértelmű volt, hogy segítek neki, már csak azért is, mert a kandalló melege igen nagy hatással volt rám.

Így hát, én a lehető legegyszerűbb, de legpraktikusabb módon kezdtem a keresést: beírtam a keresőbe, hogy téli gumi akció és szinte egyből meg is találtam azt az oldalt, ahonnan végül a barátom megvásárolta a téli gumikat. Ez az oldal pedig a gumidiszkont.hu volt.

Összesen több mint kétezer téli gumi közül lehetett választani, ami első, de második ránézésre is elég nagy szám, bele se tudtam gondolni, hogy hogyan fogunk szelektálni. Rengeteg márka gumiját megtaláltuk az oldalon, én ugyan nem vagyok szakértő, de szerintem az összes létező gumiabroncs márkát meg lehet találni. Viszont az ott lévő téli gumi akciók annyira meggyőzőek voltak, hogy úgy döntöttünk bevállaljuk, mert hát hol máshol találnák 40-50-60%-os kedvezménnyel gumit?! Sőt, már egész olcsón is árulnak gumikat, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy akár kilencezer forinttól is találhatunk új abroncsokat. Ami pedig a szállítást illeti, darabonként 1490 forintos áron kerülnek kiszállításra a gumik, de van lehetőség személyesen is átvenni, a miskolci átvételi ponton. Ha a házhozszállítás mellett döntünk, akkor érdemes déli 12 óráig megrendelni az abroncsokat, mert ebben az esetben már másnap kiszállítják őket, de ha 12 óra után adjuk le a megrendelést, akkor sem kell sokat várni, mert két napon belül akkor is megérkezik. Viszont ez az idő több lehet néhány nappal, ha a gumicserék szezonjában rendelünk, ami a honlapjuk szerint október 15 és december 31, illetve március 11 és május 15 között tart. Házhozszállítás természetesen csak hétköznapokon van.

Visszatérve az elképesztő nagy választékra: a keresést szerencsére megkönnyítik a szűrők, ahol méret, de márka alapján is le lehet szűkíteni a keresést. Több más adatot is meg lehet adni, így tényleg csak azok között a téli gumi akciók között lehet válogatni, amik egészen biztosan megfelelnek. Ami viszont még nagyobb segítség szerintem, hogy még egy kis plusz segítséget is találhatunk az oldalon, ami valójában nem is olyan kicsi. Egy teljes tájékoztató segít abban, hogy könnyebb legyen a választás. Olyan információkat találhatunk, mint például a gumiabroncs megjelöléseinek jelentése, a megfelelő méretválasztás, sőt még használati utasítást is olvashatunk.