Egy kandalló mellett beszélgettünk az induló vállalkozásomról

Nagyon klassz kis panzióban szálltunk meg nemrég egy baráti társasággal. A kandallóban ropogott a tűz, a forró tea pedig igazán jólesett mindannyiunknak az egész napos túrázás után. A kandallókat egyébként is nagyon szeretem, nagy álmom, hogy egyszer veszek egyet én is. Bár egyelőre még nincs ennek realitása, de remélem, hogy pár éven belül saját családi házba tudok költözni, ahol már biztosan lesz kandallóm is.

Nagyon sok mindenről beszélgettünk, a melegben, a tűz mellett, így az induló vállalkozásomról is. A kft alapításhoz szükséges dokumentumok is szóba kerültek, és nagy szerencsémre voltak ott olyan vállalkozók, akiktől igen hasznos tanácsokat tudtam begyűjteni. Ezek egyike például az volt, hogy mindenképp kérjem székhelyszolgáltató szolgáltatását. Ez azt jelenti, hogy a cégem székhelye nem nálam, otthon lesz bejegyezve, hanem itt. És ennek bizony számos előnye van.

A topcegalapitas.eu-t ajánlották többen is, mert megbízható cég, akik ráadásul nemcsak Budapesten kínálnak székhelyszolgáltatást, hanem Újlengyelben is, ahol nem kell iparűzési adót fizetni. A topegalapitas.eu-nál ráadásul ha kérem a székhelyszolgáltatást, akkor a cégalapítás ügyvédi díját elengedik.

Nem csak egyszerűen azt csinálják egyébként székhelyszolgáltatóként, hogy átveszik a hivatalos leveleket, hanem sok minden mást is. Így például ahogy a jogszabályban elő van írva, kiteszik a cégtáblát az épületre, olyan helyre, ahol közterületről is jól látható. De ez még nem minden. Mindezt nagyon kedvező áron kínálják. Átveszik a hivatalos leveleket, beszkennelik és elküldik. Szerintem ez nagyon klassz dolog, mert így nem kell a postán sorban állni, nem ezért külön irodát bérelni, alkalmazottat fizetni.

A kft alapításhoz szükséges dokumentumok témájában is sokkal előrébb jutottam és ebben is nagy segítség egyébként a topcegalapitas.eu. Az egész egyébként annyira nagyon nem is bonyolult, mint gondolnánk.

Akár pár nap alatt be lehet jegyezni a saját cégünket, létezik ugyanis az úgynevezett egyszerűsített cégalapítás. Amint megvan az adószámunk, már létezik is a cég másnaptól. Ráadásul nincs illeték sem, amivel megterhelnénk az induló vállalkozást. Csupa jó hír, legalábbis én nagyon megörültem ennek.

Azért hívják egyébként egyszerűsítettnek, mert ilyenkor előre meg van határozva az iratminta, ezt pedig nem lehet módosítani. Minden cég, ami ezt használja, ugyanazt fogja használni. Ha olyan dolgok kellenek a cégalapításhoz, hogy ez nem felel meg, akkor még mindig van lehetőség a hagyományos módon megalapítani a céget.

A topcegalapitas.eu egyébként a cégalapításban is igen hathatós munkát tud végezni, de nézzük is meg, hogy melyek a kft alapításhoz szükséges dokumentumok.

Először is elő kell készíteni magát a cégalapítást, nem úgy van, hogy gondolunk egyet és alapítunk egy céget. Ki kell választani például a cégformát, a cég nevét és azt, hogy kik a tulajdonosok és mit is fog maga a cég csinálni. A hol lesz a székhely kérdésre szerintem az egyértelmű válasz a topcegalapitas.eu, mert ez kényelmes és megbízható, ráadásul igen kedvező áron elérhető szolgáltatást kínálnak.

Azt is meg kell határozni, hogy mekkora lesz a jegyzett tőke és hogy ezt hogy fogják befizetni. Ezt követően már el lehet kezdeni a konkrétumokat intézni. Egy telefonos beszélgetés a topcegalapitas.eu szakembereivel igencsak hasznos tud lenni, érdemes felírni a kérdéseinket és ha időközben valami eszünkbe jut, akkor azt is meg tudjuk kérdezni. Miután a telefonos egyeztetés megtörtént, az iroda elküldi a szükséges papírokat, melyeket kitöltve vissza kell küldenünk. Ekkor már hivatalosan is el lehet indítani a cégalapítási folyamatot.l

Általában a telefonos konzultáció elég szokott lenni, de van lehetőség személyesen is feltenni a kérdéseket. A következő lépés pedig nem más, mint az iratok aláírása és az ellenjegyzése. Ehhez szükségünk lesz a személyi igazolványunkra, a lakcímkártyánkra és az adókártyánkra. Az utolsó előtti lépésben pedig már nekünk nem is kell részt venni, ez nem más, mint az okiratok beadása a cégbíróságra. A cégbírósága NAV felé továbbítja az adatokat, a NAV aztán adószámot ad ki és eljuttatja a cégbírósághoz, végül pedig a cégbíróság bejegyzi a céget. Izgalmas dolgok ezek.

Az egész folyamatnak pedig az a vége, hogy értesítést kapunk a bejegyzésről. Arról, hogy pontosan melyek a kft alapításhoz szükséges dokumentumok, természetesen a topcegalapitas.eu oldalon is tájékozódhatunk és itt fel is vehetjük a kapcsolatot a céggel.

Voltaképp ilyen egyszerű. Ráadásul az egész folyamat nem is tart sokáig. Nagyon jó volt ilyen témákról is beszélgetni a fárasztó túrázás után.