Jó tűzoltó holtáig tanul

Nyugalmazott tűzoltóként sokat látott, racionális embernek tartom magam. Itt felénk vidéken a jármű az jármű, a motor az motor. Etetni kell, természetesen más étrendre szorul, mint a jószágok és persze a megfelelő ápolást is megkívánja, de hogy milyen fontos a törődés eszköze, az csak a múlt évben vált világossá számomra. Visszavonulásomat követően, régi szenvedélyemnek kezdtem hódolni, kandalló építő vállalkozást indítottam.

A munkálatok zökkenőmentes folytatásához, egyebek mellett szükségem volt egy korszerű, nagy teherbírású pick-up-ra. 30 éve járok egy kis személyautóval, ami nyilvánvalóan alkalmatlan a kandalló alapanyagok és szerszámaim szállítására. Kedves szomszédom építési vállalkozó, egy gyönyörű Ford terepjáróval járja a munkálatok helyszíneit, szállítja a szükséges anyagokat. Az ő tanácsára vásároltam egy ugyanolyat, és ekkor ért a váratlan meglepetés. A motor teljesítménye messze elmaradt kedves szomszédom azonos járművétől. Mikor ezt elpanaszoltam neki, felhívta a figyelmemet a megfelelő motorolaj kiválasztására, meglehet, hogy az előző tulajdonos nem volt eléggé körültekintő.

Az ő szavait idézem: „Ford autóba, Ford olaj kell!”

Tehát egy teljes olajcsere volt a következő lépés, és valóban, a Ford olaj felébresztette az autó rejtett tartalékait. Hihetetlen volt számomra, hogy ennyit számít a kenőanyag minősége, azóta sem töltök mást a Fordomba, kizárólag ford olajat! A sikeres vállalkozásnak hála, több mint 300 000 kilómétert tettem meg azóta az autómmal, a ford olajnak hála dinamikusan és probléma mentesen. Azóta a szomszédságból barátság lett, és kedves barátom ikonikus mondata beépült az általános bölcseletembe: a jármű az jármű, a motor az motor, de Ford autóba, Ford olaj kell!