Jól sikerült fogtömés után a kandalló mellett feltöltődni a legjobb

Nemrég sajnos fordulóponthoz érkezett az életem, és nem halogathattam tovább az elkerülhetetlent: el kellett mennem a fogorvoshoz. Mit ne mondjak, rettenetesen féltem attól, hogy mi vár majd rám a fogorvosi rendelőben. Utoljára az osztálytársaimmal voltam fogorvosnál általános iskola alsó tagozaton, és nem igazán maradt meg kellemes élményként a rendelőben eltöltött idő. Szerencsére sokáig semmi baj nem volt a fogaimmal, de egy ideje elkezdett fájni az egyik a bal oldalon, és sajnos kénytelen voltam belátni, hogy ennek előbb-utóbb fogorvos lesz a vége. Az volt a sanda gyanúm, hogy valószínűleg tömni is kell majd, mert a nyelvem hegyével ki tudtam tapintani, hol és mekkora lehet a probléma a fogon belül.

Jaj, de nagyon nem akaródzott ellátogatnom a fogorvosi rendelőbe! Persze az ismerőseim gyorsan a segítségemre siettek, tucatnyi ajánlást kaptam, és mindegyik a főváros legjobb fogorvosát hirdette. Igen ám, de sajnos ilyen messze nem ér a takaróm, nem engedhetem meg magamnak, hogy magánrendelőbe menjek. Meg az igazat megvallva fájna is olyan sok pénzt otthagyni egy kezelésért. Éppen felújítás előtt állunk, és annyi fontos dologra kellene itt a lakásban is… Így hát marad a fogtömés oep költségen.

Nagyon félve mentem be az orvosi rendelőbe. Nem tudom látszott-e, hogy mint egy kocsonya, úgy remeg mindkét lábam, amíg az orvosi székig eljutottam. Valamit biztosan észre lehetett venni, mert a doktornő odabent végig nagyon kedves volt velem. Az igazat megvallva ezen eléggé meglepődtem, nem éppen ilyen fogadtatásra számítottam. A kezelés alatt minden zökkenőmentesen ment, a doktornő kedvessége még az idegeimre is nyugtató hatással volt. Úgy éreztem, jó kezekben vagyok, és nem eshet bántódásom. Szerencsére így is lett. A doktornő minden lépésnél tájékoztatott, mi történik majd velem, így a félelmemet is sikerült valamelyest mérsékelnünk. Hála a jó égnek a baj is jóval kisebb volt, mint először gondoltam, így gyakorlatilag alig éreztem valamit a műveletből. A doktornő az eljárás végén meg is dicsért, hogy időben felkerestem, és ellátott néhány hasznos fogápolási tanáccsal a jövőre vonatkozóan.

Nahát, ezt aztán nem gondoltam volna! A legvadabb álmaimban sem képzeltem, hogy a fogtömés oep kereteken belül ilyen kellemes eljárás lehet! Amikor néhány ismerősömnek megemlítettem a sztorit, ők már csak legyintettek rám. Azt mondták, ez egyáltalán nem meglepő. Ma már jelentősen kicserélődött az orvos gárda, és elég sok a fiatalabb orvos is a fogorvos szakmában. Többségük ráadásul magán rendelést is vezet, ezért egészen más mentalitással állnak hozzá az állami ellátást igénybe vevő betegekhez is. Eddig nem is gondoltam rá, hogy a fogtömés oep formája sem feltétlenül olyan szörnyű, kellemeset csalódtam.