Kandalló előtt ücsörögve jött szóba a dohányzásról leszokás

Néhány éve a férjemmel kiköltöztünk vidékre a nyüzsgő belvárosból. Sokkal nyugodtabb a környék, és nagy szerencsénkre találtunk egy igen takaros kis házikót is, amiben el tudtuk képzelni a jövőbeli életünket. Nekem a házunkban a kedvenc helyiségem a nappali. Ez azért van így, mert van a közepén egy hatalmas kandalló, ami nagyon meghitt hangulatot tud teremteni a hűvös őszi és téli estéken. Megmondom őszintén, nekem ez volt az a dolog, ami először úgy igazán megfogott a házunkban. Láttam már magunkat a lelki szemeim előtt, ahogy a gyerekeinkkel odakucorodunk a kandalló elé, és közben szürcsöljük a forrócsokit, miközben valamilyen rajzfilm megy a tévében. Egészen álomszerű volt az egészet elképzelni. Szerencsére a ház statikailag rendben volt, aminek nagyon örültem, mert én képes lettem volna kikönyörögni, hogy vegyük meg csak azért, mert nagyon jó a ház hangulata. Mondjuk szerintem ez valóban nem utolsó dolog, hiszen, ha egy ház hideg, rideg, az sosem lesz igazi, meleg otthon. Persze a benne lakóknak is jócskán van szerepük abban, hogy megteremtsék ezt a hangulatot, de nem árt, ha már alapból hívogató egy ingatlan. A kandallón azért volt mit javítani, de nem engedtem abból, hogy maradnia kell, és nem bonthatja ki senki, bármennyire is szerették volna ezt megtenni a szakemberek. Elmondásuk szerint túlságosan sok pénzbe kerül, felesleges energia- és időbefektetés, de szerencsére ezek az előrejelzések tévesnek bizonyultak. Ugyan gyerekeink még nincsenek, de a férjemmel nagyon szeretünk hideg estéken leülni a kandalló elé, és mindenféléről beszélgetni.

Ahogy néztük, hogy pattog a tűz a kandalló belsejében, megállapítottuk, hogy most nem sikerült olyan jól a begyújtás, mert elég füstös lett a szoba. Bosszankodtam, hogy most füstös, büdös lesz a ruhám, és ekkor a férjem egy nem túl kedves, ám annál igazabb kommenttel csak annyit mondott, hogy igazából mindegy, hogy most lesz füstös vagy akkor, amikor kimegyek az udvarra dohányozni. Itt kicsit elszégyelltem magam, mert tudtam, hogy igaza van. Annyiszor próbáltam már leszokni, vagyis pontosabban ezt nem nagyon lehet próbálkozásnak hívni még, hiszen az igazi elhatározás meg se érett bennem, hogy letegyem a cigarettát. Mivel hamarosan családot szerettünk volna alapítani, tudtam, hogy nagyon gyorsan le kell tennem ezt a káros szenvedélyt, amit közöltem is a férjemmel. Kértem, hogy ha tud, akkor majd segítsen nekem ezen a nehéz úton, mert abban biztos voltam, hogy nem lesz egyszerű. Legnagyobb meglepetésemre azt válaszolta, hogy ő erre az esetre már felállított egy kész haditervet. A Dohányzásról leszokás ugyan nem egyszerű dolog, de a Prevenció Patikának ez az egyik célkitűzése, hogy segítse a hozzám hasonló függőségben szenvedőket, hogy megszabaduljanak ettől a káros szenvedélytől. Kértem a férjem, hogy erről meséljen nekem egy kicsit többet, ha már látszólag ennyire kiművelte magát a témában.

Elmondta, hogy a prevenciopatika.hu oldalán vannak különböző készítmények, amelyek abban segítenek, hogy az ember hamarabb leszokjon a cigarettáról. Ki is nézett nekem egy tapaszt, ami pont erre a célra alkalmas. Kértem, hogy mutassa meg nekem is, elvégre is én fogom használni, nem ő. Nagyon tetszett, hogy a termék alatt ott volt a részletes betegtájékoztató, nem kellett sokat keresni, csak egyszerűen le kellett görgetni az oldal aljára. Tudom, ez nem túl gyakori, de én mindig el szoktam olvasni a gyógyszerek tájékoztatóját, hogy tisztában legyek az esetleges mellékhatásokkal. Ezt azóta teszem meg, hogy egyszer nálam a legritkább mellékhatás lépett fel, és kórházba kellett mennem. Azóta mindig inkább szeretek tisztában lenni azzal, hogy mi történhet. Az is le volt írva pontosan az oldalon, hogy ez a gyógytapasz egy 7 db-os kiszerelés, és már csak 2 doboz van belőle raktáron. Ez azért hasznos, hogy feltüntetik az oldalon, mert lehet, hogy valakinek rögtön több dobozra lenne szüksége, például háromra. Ha a webshopban csak kettő van raktáron, akkor neki már nem is éri meg onnan rendelnie, hanem akkor inkább máshonnan.

Az mind szép és jó, amit a férjem mutatott, de nekem szükségem volt egy kis megerősítésre is, hogy ez a patika valóban megbízható-e, hiába állította a férjem, hogy igen. Nekem egyszerűen több bizonyítékra volt szükségem. Ám ekkor észrevettem a termék alatt, hogy a Prevenció Patika már nem csak a Dohányzásról leszokásban segíti az embereket jó régóta, hanem az egészségügyben is hosszú ideje jelen van, pontosabban 1996 óta. Bevallom, engem ez eléggé meglepett, ugyanis korábban még nem hallottam róla. Ennek valószínűleg az az oka egyébként, hogy a prevenciopatika.hu egy online gyógyszertár, nincsen patikája a fizikai világban. Bár eléggé nyitottnak és haladónak tartom magam, ez azért meglepett, nem tudtam, hogy léteznek már ilyen gyógyszertárak. Pedig ezek szerint nagyon is. Ha még ezen túl is kétségek merülnének fel bennünk, akkor ajánlom, hogy a weboldalukon görgessünk lejjebb, és ott láthatjuk, hogy az OGYÉI által megbízható patikának lettek nyilvánítva. Szerintem ennél több bizonyíték már nem is kellhet senkinek. Kértem a férjemet, hogy mutassa meg nekem, hogy zajlik a szállítás ebből a webshopból, mert az egy dolog, hogy online hatalmas a kínálatuk, de hogy fognak a termékek az ember kezébe kerülni a maguk fizikai valójában? Azt a választ kaptam, hogy a kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi, és lehet kérni a csomagot házhoz szállítással, illetve GLS csomagpontra való szállítással is. Én mondtam a férjemnek, hogy szerintem nekünk meg fog felelni a csomagpontra való szállítás, hiszen egy kicsi csomagról van szó, nem kell cipekedni. Így legalább azon sem kell majd aggóni, hogy vajon otthon leszünk – e, ha jön a futár.

A fizetésnél is több lehetőségünk van. Lehet fizetni ugyanis előre utalással, online bankkártyával, de utánvéttel is, aki esetleg az előző kettő fizetési módban nem bízna. Mert tudom, hogy vannak még mindig olyan emberek, akik a klasszikus készpénzes fizetést részesítik előnyben. Én nem ebbe a csoportba tartozom, sőt, én inkább a bankkártyás fizetést részesítem előnyben ez a három lehetőség közül, hiszen ott a pénzem lekövethető, hogy kihez került. Ha bármi kérdésünk lenne, én ajánlani tudom azt a funkciót, amit a férjem is mutatott nekem, ez pedig az élő chat funkciója. Itt üzenetben meg tudjuk kérdezni azt, ami érdekelhet bennünket, és a munkatársak minél hamarabb igyekeznek majd megválaszolni azt. Az is külön tetszett, hogy a chaten kijelzésre kerül az is, ha éppen egy munkatárs sincs elérhető állapotban. Így az ember nem stresszel feleslegesen, hogy vajon miért nem ír vissza neki senki. Én azóta is hálás vagyok a Prevenció Patikának, mert segítettek nekem a Dohányzásról leszokásban. Szóval mindenkinek tudom őket ajánlani!